top of page

De enige manier om zakelijk jezelf te zijnDenk je ook dat zakelijkheid en spiritualiteit niet samengaan? Omdat de zakelijke wereld daar niet op zit te wachten, het vaag vindt of daar allerlei oordelen op heeft zitten? Maar wat als dat bij jou gaat wringen? Jouw (levens)overtuigingen zijn toch ook onderdeel van jou? Voor je het weet houd je jezelf tegen. Hoe kun je zakelijk gezien helemaal jezelf zijn? Ik ontdekte dat er maar één manier is. Lees verder om te weten wat dat is.

 

Jarenlang geloofde ik dat het zakelijk gezien niet slim was om mijn intuïtieve en spirituele kant door te laten schemeren in mijn werk bij organisaties. Ooit begon ik 15 jaar geleden als ondernemer met mijn yogaschool en dat was toen, in Twente, waar ik destijds woonde, alsof je vloekte in de kerk. Ik moest er altijd om grinniken omdat je er 100 kilometer verderop helemaal geen last van had. Ik vond daar gelukkig wel iets op en mijn yogaschool liep als een trein.

 

Misvatting over spiritualiteit

Maar als ik dan ook weer in een organisatie werkte als (interim)manager hield ik mijn spirituele kant verborgen. Omdat mensen daar iets van vonden, je er afgerekend door kon worden of geen opdracht zou krijgen. Jarenlang geloofde ik deze misvatting.

 

Het grappigste voorbeeld is wel dat ik ooit in een ambtelijke organisatie werkte en de directeur gewaarschuwd werd voor mij omdat ik ‘meer zou kunnen’ dan de doorsnee mens. Gelukkig vatte deze directeur dat heel sportief op en vond nou juist dat hij mij daarvoor had aangenomen. Hij hield niet van doorsnee.

 

Er zijn helaas ook hele trieste verhalen die ik meegemaakt heb die mijn overtuigingen levend hielden: directeuren die spottend over mijn werk mij alsnog op de denkbeeldige ‘brandstapel zetten’ omdat ik het woord ‘kosmologisch’ gebruikte in een presentatie of die dame die mijn collega waarschuwde dat als ik nog langer ‘mijn waarheid’ verkondigde ik nooit meer werk in haar branche zou krijgen.

 

Wees jezelf

Gelukkig ben ik ouder en wijzer geworden. Er is maar één manier en dat is dat je je eigen capaciteiten nooit meer verloochend. Het maakt niet uit wat een ander ervan vindt. Als je bang bent om niet ingehuurd te worden door een of andere partij heb je sowieso geen match.

 

De enige manier om zakelijk jezelf te zijn is om alles van jezelf eerst volledig zélf te omarmen en geen boodschap te hebben aan wat iedereen vindt. Jezelf zijn betekent dat jij helemaal authentiek bent met al jouw capaciteiten en onhebbelijkheden. Stel jezelf eens de vraag: “Wat zou jij doen als niemand je zou veroordelen?”

 

Uitstelgedrag

Ik zat er zelf ook maanden tegenaan te hikken… ik wist dat mijn Soulclearingen aan zouden slaan, maar toch hield ik het tegen. Hoewel ik in het verleden al honderden mensen ermee had geholpen durfde ik het toch nog lange tijd niet. Stelde ik het toch steeds weer uit. Want “eenmaal de stap gezet kan je niet meer terug”, maakte ik mezelf wijs.

 

Vrienden die mij langer kennen dan vandaag weten dat het een soort ‘geheim wapen’ is waar ik hen mee hielp en dat ze dankzij deze methode bergen konden verzetten en duidelijk kregen waar bij hen de schoen wrong.

 

Laatste zetje

Zij waren misschien wel het laatste zetje om mij te laten inzien dat ik ook mijn eigen adviezen zélf moet opvolgen: zakelijk ook helemaal mezelf zijn.

 

Inmiddels heb ik de stap wél gezet en is er echt niets aan de hand behalve dat ondernemers niet meer allerlei oude overtuigingen te lijf hoeven gaan met verouderde methoden of iets opnieuw doorleven. En het maakt me eerlijk gezegd ook helemaal niet meer uit wat anderen ervan vinden.

 

P.S: In een SoulClearing van 1,5 uur ontdek je onder andere welke programmeringen uit vorige/andere levens jou nog steeds dwars zitten in je onderneming. Het maakt vrij en geeft nieuwe inzichten en ruimte. Kijk voor meer informatie

Comments


bottom of page