Pionierend Leiderschap

De creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan

Waar gaat het nieuwe boek over?

Verwachting uitgave:
2020-2021

Momenteel schrijf ik aan mijn tweede boek na de bundel "Verzilver mijn ziel". Hieronder de voorlopige opzet (wijzigingen voorbehouden).

Tekst achterflap Pionierend Leiderschap, de creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan:

We staan als mensheid misschien wel voor de grootste uitdaging: onze welvaart heeft ons veel goeds gebracht, maar we naderen de grenzen van een leefbare planeet. Hoe maken we de aarde en onszelf weer gezond? Hoe kunnen we het tijd keren voor de generaties die na ons komen? Hoe bouwen we aan een verantwoorde toekomst?

Pionierend Leiderschap is een nieuwe vorm van leiderschap die wijst op de noodzaak van het ontwikkelen van ons bewustzijn als mens en het weer in contact komen met onze oorspronkelijke evolutionaire impuls: onze intelligente, voorstuwende creatiekracht die bergen kan verzetten.

Dit boek maakt duidelijk dat leiderschap niet alleen bedoeld is voor managers of leiders. Het pleit voor een universele kijk op de complexiteit van het leven waarin kleine en grote idealen van iedereen realiteit kunnen worden. Pionierend Leiderschap is voor mannen en vrouwen die pionier durven zijn in een tijd waarin de ongezonde kanten van onze vergaande individualisering schrijnend zichtbaar zijn. Na het stadium van zelfreflectie zijn we toe aan een volgende, nieuwe stap in de ontwikkeling van mens naar bewuste wereldbouwer.

Hoe word jij die pionier die iets in de wereld verandert? Hoe bewandel je nieuwe paden zonder dat je een voorbeeld hebt? Hoe zet je door als je weerstand krijgt? Hoe blijf je autonoom maar in verbinding met anderen en met alles om je heen? Hoe werken de verschillende niveaus van evolutionaire creatiekracht in ons als mens door en hoe kan dit je helpen om meer van waarde te zijn en impact te krijgen met jouw idealen? 

Carla de Ruiter is hoofdredacteur van Pioniers Magazine en interviewt hiervoor regelmatig bekende en onbekende pioniers. In de ontwikkeling van deze pioniers ziet zij veel overeenkomsten met haar eigen ontwikkeling. Vanuit haar jarenlange ervaring als manager, organisatieadviseur en leiderschapstrainer heeft zij nieuwe inzichten ontwikkeld voor verdergaande verdieping en transformatie en maatschappelijke verandering. In Pionierend Leiderschap deelt zij deze praktische handvatten, theorieën en inzichten, verrijkt met de persoonlijke ervaringen van haarzelf en vele pioniers. Pionierend Leiderschap biedt een hoopvol perspectief op de onbegrensde mogelijkheden voor een nieuwe gezamenlijke toekomst!

"Een mens kan niet slimmer zijn dan hij zelf is, maar ook niet slimmer dan de cultuur waarin hij zijn leerprocessen ontplooit. Als hij toch slimmer wil zijn dan moet hij de cultuur veranderen, dat is het wezen van creativiteit."
 
- Arnold Cornelis -