top of page

Over Carla de Ruiter

Carla de Ruiter is pionier, visionair, leiderschapsontwikkelaar en -trainer. Zij  is een gerenommeerde expert op het gebied van leiderschap. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in het helpen van organisaties om verandering te bewerkstelligen en hun potentieel te maximaliseren. 

 

Carla heeft een achtergrond in (verander)management, media, organisatiepsychologie, cultuurverandering en bewustzijn en heeft gewerkt met een breed scala aan organisaties, van bedrijfsleven tot zorgsector, onderwijs en (rijks)overheid. Ze is de auteur van het boek ‘Pionierend Leiderschap’, een bevrijdende perspectief voor een wereld in transitie' (2023) dat is gebaseerd op haar eigen ervaringen, onderzoek naar de kracht van pioniers en de talloze interviews die ze vanaf 2015 deed met bekende en onbekende, nationale en internationale pioniers voor diverse mediaplatforms. Zij is initiatiefnemer en hoofdredacteur van Pioniers Magazine.

Zij werd genomineerd voor de regionale Vrouw-in-de-Media-Award 2023, een prijs voor vrouwen die rolmodel zijn voor vrouwen en een buitengewone prestatie hebben geleverd.

 

In haar werk richt Carla zich op het helpen van leiders om een cultuur van innovatie en verandering te creëren. Ze gelooft dat Pionierend Leiderschap de sleutel is om het maximaal potentieel van mensen en organisaties te benutten én een antwoord geeft op talloze maatschappelijke crises.

 

Carla is actief betrokken bij het geven van trainingen over Pionierend Leiderschap en heeft verschillende artikelen en publicaties op dit gebied gepubliceerd. Ze is een gevraagd spreker op conferenties en events over leiderschap, bewustzijn en verandering.

Zij was tot maart 2024  eigenaar van Servant-Leadership Solutions, dé opleider van Dienend-Leiderschap. Deze organisatie omarmde de vooruitstrevende missie om van managers leiders van de toekomst te maken. Inmiddels zet Carla deze missie voort via Pionierend Leiderschap.

 

"De wereld van vandaag heeft échte leiders nodig die pionier durven zijn, die snappen wat er nodig is en niet terugdeinzen om van betekenis te zijn voor de maatschappij."

anoniem

"Mooi hoe Carla leiderschap in een maatschappelijke context plaatst en daarbij de persoon zelf aanspreekt op te staan om daarop invloed uit te oefenen."
"There is freedom
waiting for you,
on the breezes
of the sky.
And you ask
"What if I fall?"
Oh but my darling
What if you fly?"

Erin Hanson

bottom of page