top of page

Over Carla de Ruiter

Over Carla de Ruiter

Carla de Ruiter is pionier, visionair, leiderschapsontwikkelaar en -trainer. Zij  is een gerenommeerde expert op het gebied van leiderschap. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in het helpen van organisaties om verandering te bewerkstelligen en hun potentieel te maximaliseren. 

 

Carla heeft een achtergrond in (verander)management, journalistiek, organisatiepsychologie, cultuurverandering en bewustzijn en heeft gewerkt met een breed scala aan organisaties, van bedrijfsleven tot zorgsector, onderwijs en (rijks)overheid. Ze is de auteur van het boek ‘Pionierend Leiderschap’, een bevrijdende perspectief voor een wereld in transitie' (2023) dat is gebaseerd op haar eigen ervaringen, onderzoek naar de kracht van pioniers en de talloze interviews die ze vanaf 2015 deed met bekende en onbekende, nationale en internationale pioniers voor diverse mediaplatforms.

 

In haar werk richt Carla zich op het helpen van leiders om een cultuur van innovatie en verandering te creëren. Ze gelooft dat Pionierend Leiderschap de sleutel is om het maximaal potentieel van mensen en organisaties te benutten én een antwoord geeft op talloze maatschappelijke crises.

 

Carla is actief betrokken bij het geven van trainingen over Pionierend Leiderschap en heeft verschillende artikelen en publicaties op dit gebied gepubliceerd. Ze is een gevraagd spreker op conferenties en events over leiderschap en verandering.

Zij is tevens directeur van Servant-Leadership Solutions, dé opleider van Dienend-Leiderschap waarbij het haar missie is om van managers leiders van de toekomst te maken.

 

"De wereld van vandaag heeft échte leiders nodig die pionier durven zijn, die snappen wat er nodig is en niet terugdeinzen om van betekenis te zijn voor de maatschappij."

"There is freedom
waiting for you,
on the breezes
of the sky.
And you ask
"What if I fall?"
Oh but my darling
What if you fly?"

Erin Hanson

bottom of page