top of page

Wat is Pionierend Leiderschap?

Bijgewerkt op: 30 jan. 2023

Pionierend leiderschap is een nieuwe vorm van leiderschap die wijst op de noodzaak van het ontwikkelen van ons bewustzijn als mens en het weer in contact komen met onze oorspronkelijke evolutionaire impuls: onze intelligente, voortstuwende creatiekracht die bergen kan verzetten.

Waarom is die noodzaak tot verandering aanwezig?


We ondergaan radicale veranderingen in een hoog tempo. De oude systemen en gedragingen in de maatschappij, in organisaties, maar ook in onszelf lijken niet meer afdoende te zijn of te kloppen. We leven inmiddels in een totaal ander tijdperk dan we tot nu toe gekend hebben. Met niet alleen uitdagingen, maar ook met legio mogelijkheden.


Een pionier is iemand die vooruitziet en vooruitloopt, juist op die momenten dat anderen dat nog niet zien of durven. Innovatie, grote visie, leiderschap en creativiteit, het gaat hand in hand. Hoe kun je een pionier zijn zonder een voorbeeld te hebben? Hoe krijg je zicht op wat er dan komt? Werk je samen of is pioniersschap meer iets om alleen uit te vinden? Hoe kan jij van waarde zijn en impact krijgen met jouw idealen? Alleen of samen met anderen?
Pionierende leiders gaan uit van een ontwikkelingsperspectief waarin zij integriteit, leiderschap, talenten, authenticiteit en ieders mogelijkheden en krachten samenbrengen.


Voor wie?


Pionierend Leiderschap is voor mannen en vrouwen die pionier durven zijn in een tijd waarin de ongezonde kanten van onze vergaande individualisering schrijnend zichtbaar zijn. Na het stadium van zelfreflectie zijn we toe aan een volgende, nieuwe stap in de ontwikkeling van mens naar bewuste wereldbouwer.


Leiderschap is niet alleen voor managers of managementteams, maar ook voor ondernemers en idealisten met lef die realistisch zijn over de toekomst.


Meer weten? Kijk op www.pionierendleiderschap.nl of bestel het boek alvast hier.

34 weergaven

Comentários


bottom of page