top of page

Lijk jij op je huisdier of je huisdier op jou? En wat zegt dat over leiderschap?

Bijgewerkt op: 19 jan. 2023


(foto: Gerard Gethings (gezgethings)


Misschien is het jou ook opgevallen dat baasjes vaak op hun pluizige viervoeters lijken? Of is het andersom? Dat huisdieren op hun baasje lijken? Niet alleen uiterlijk maar ook zelfs in gedrag. Ooit zag ik een hele slome hond, zo eentje met van dat hele lange haar. Zodat hij steeds een staartje in moest om zijn haren uit zijn ogen te houden. Zijn bazin had stijl vlassig lang haar dat slordig om haar gezicht heen viel. De hond had wel een staartje maar het baasje niet. Dat dan weer niet. Beiden sjokten ze door de straat. De energie van hen beiden was identiek! Traag, sloom en depressief.


Het schijnt echt zo te zijn dat onze energie en dat van onze huisdieren op elkaar inwerken en huisdieren veel energie van ons als mens oppakken. Gebeurt dat lang genoeg dan kan de energie als een groef in een plaat meer verdichten en dus ook op fysiek niveau zichtbaar worden. Alle levende wezens bestaan uit energie. Net zoals een gedachte niet zichtbaar is, wordt deze wél zichtbaar als je deze gedachte maar vaak genoeg herhaalt. Het resultaat is dat een gedachte een overtuiging kan worden en dat vertaalt zich weer naar je lichaam.


Denkbeelden

Waarom ik dit schrijf is omdat wij mensen ook veel overnemen van andere mensen. We zijn beïnvloedbaar. Het werkt nog steeds zo dat de meeste mensen naar hun ‘leider’ kijken. Het gedrag wordt gekopieerd van deze leider. Dat kan een arts zijn, een leidinggevende of een vader of moeder in het gezin. Jij kent iemand macht toe op een bepaald vlak. Zo gaat dat ook met denkbeelden. Als je iemand volgt waar je door geïnspireerd bent, neem je zijn of haar denkbeelden over. Dat is dan vaak nog positief. Je kunt je voorstellen dat als dat negatieve of ongezonde ideeën zijn, bijvoorbeeld gebaseerd op angst, dat niet heel gunstig is.


Kudde pioniers

Pioniers zijn natuurlijk nooit helemaal ‘los’ van de maatschappij en dus ook nooit los van anderen. Gelukkig maar. Positieve beïnvloeding vindt namelijk ook plaats als pioniers zich verenigen met elkaar. Om de wereld vooruit te helpen. Dat gaat dan ook nog eens veel sneller. Wat een enthousiasme en vrolijkheid kan daar dan vanaf stralen! Ik moedig je dus aan om eens wat vaker met gelijkgestemde pioniers om te gaan, plannen met elkaar te delen en te kijken wat er met jou gebeurt. Hoe mooi is het als we dan in onze missie voor een mooiere wereld steeds meer op elkaar gaan lijken? Een kudde van pioniers lijkt me wel wat!

Comments


bottom of page