top of page

Opleiding Spiritbuilding

Wees de verandering die jij wilt zien in de wereld

Image by Kashawn Hernandez

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat de oude systemen niet meer werken. We zien veel onvrede op nagenoeg elk vlak van de maatschappij. Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid, heeft het erover dat we niet in een tijdperk van verandering leven maar dat we veranderen van tijdperk. Het bijzondere is dat we ons bevinden in een tijd van steeds grotere ontevredenheid en chaos. Allemaal tekenen van een grote op handen zijnde transitie naar een nieuw tijdperk. Tegelijkertijd hebben we dit nog nooit meegemaakt. Een periode van grote onzekerheid breekt aan voor steeds meer mensen.

 

Positieve impact maken

Jij wilt, gedreven door deze veranderingen, iets in de maatschappij ten goede keren en positieve impact maken. Je zet daarvoor al jouw talenten en mogelijkheden in.

 

De bekende uitspraak van Gandhi ‘Wees de verandering die jij wilt zien in de wereld’ zegt het al: begin bij jezelf. Wees zelf die verandering. Makkelijker gezegd dan gedaan misschien. Hoe doe je dat en hoe krijg je die verandering van de grond zodat het ook daadwerkelijk succesvol wordt?

 

In deze 6 maanden durende opleiding Spiritbuilding ontdek je hoe je meer capaciteit krijgt om te creëren en verandering voor elkaar krijgt, op diepere niveaus. Wat we creëren zal uiteindelijk onze toekomst bepalen, als individu en als planeet.

 

Waarom aan deze opleiding meedoen?

  • Je ontdekt hoe je nieuwe richting bepaalt van wat je wilt en hoe je succesvol richting geeft aan je plannen;

  • Je vergaart nieuwe kennis en inzichten over de turbulente tijd waar we in leven;

  • Je kunt werken met de methodiek van de 3 C’s: Context, Cultuur en Creatieve kracht.; belangrijk omdat je daarmee impact maakt vanuit een dieper begrip;

  • Je weet hoe je van binnenuit een verandering op gang brengt;

  • Je bouwt aan je Spirit: je ontwikkelt een diep vertrouwen in de wijsheid en mogelijkheden van de mens. Je ontdekt dat mensen vriendelijker, zachter en wijzer kunnen zijn dan onze huidige samenleving ons vertelt;

  • Je ontdekt hoe betekenisvol leven en werken ook in jou tot leven komt;

  • Je ontwikkelt een positief beeld van de toekomst;

  • Je wilt de wereld veranderen en bij jezelf beginnen;

  • Je kunt met lichtheid je omgeving benaderen en je idealisme omzetten naar de realiteit.

 

Programma opleiding

 

Dag 1: Kennismaking en transitietijd. Wat is de context?

In welke tijd leven we momenteel en hoe ziet de verandering van tijdperk eruit? Wat gebeurt er als je ontwikkelingen niet lineair benaderd maar systemisch?

 

Dag 2: De invloed van cultuur op ons huidige leven

Mensen zijn kuddedieren en beïnvloeden elkaar constant. Het gedrag van de groep nemen we constant over. We noemen dat social learning. Veel van die patronen willen we doorbreken en daar is moed voor nodig. Hoe ga je om met groepsdruk versus authenticiteit? En wanneer ben je authentiek? Welke verschillen zitten daarin met mannen en vrouwen?

 

Dag 3: Creatieve kracht: de drie niveaus

De krachtige kracht van kosmische schepping beweegt mensen op het fysieke niveau, het mentale niveau en op het niveau van het creatieve bewustzijn zelf. We hebben als menselijke wezens creativiteit als doel. Elk van deze drie niveaus geeft ons meer mogelijkheden om te creëren en verandering tot stand te brengen, op vele diepere niveaus.

 

Dag 4: Werken met emergentie, de kracht van het collectief

Emergentie is het verschijnsel dat er door onderlinge uitwisseling plotseling nieuwe eigenschappen opdoemen, anders dan de onderdelen van waaruit het is opgebouwd. We kennen allemaal wel 1 + 1= 3. Hoe werk je met de kracht van het collectief vanuit emergentie? Het zijn de bouwstenen voor samenwerking en het aanboren van nieuwe oplossingen.

 

Dag 5: Veranderingen in de maatschappij en organisaties

Wat is er nodig bij cultuurverandering in maatschappij en in organisaties? In deze lesdag gaan we dieper in op systeemverandering en de weg naar herstel. Hoe zien gezonde systemen eruit en waarom loopt het vaak spaak? Wat werkt wél?

 

Dag 6: Moreel kompas in een nieuwe wereld

Hoe zorg je dat je vanuit integriteit de wereld verandert? Hoe leef je een waardevol leven en breng je dit met goede intenties over? Wat betekent betekenisvol werken en leven? Hoe ben je een inspirerend voorbeeld voor anderen? In deze les ontdek je nog meer tools om de toekomst vrij en open tegemoet te treden.

 

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen met idealen voor een mooiere wereld. Of je nu ondernemer bent, kunstenaar, rebel, pionier, change-agent, leidinggevende, directeur of vrijwilliger. Als je aan de slag wilt met een dieper fundament in jezelf en van daaruit verandering tot stand wilt brengen, geeft deze opleiding je daar de bouwstenen voor.

 

Praktische Informatie

Deze opleiding van een half jaar bestaat uit 6 dagen. Elke maand vindt er 1 trainingsdag plaats.

 

Data 2024-2025

13 september

11 oktober

8 november

6 december

10 januari 2025

7 februari 2025

Tijdstip

van 09:30- 16:30 uur

​Locatie 

Deze opleiding vindt plaats op een sfeervolle locatie in het midden van het land. (tzt wordt deze locatie bekend gemaakt). 

 

Investering

Deze opleiding heeft een introductieprijs en volg je nu tijdelijk voor € 1989,- per persoon (exclusief BTW). Dit is inclusief koffie, thee, water en een heerlijk lunchbuffet. ​

Aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 12.

Inschrijven

Schrijf je in voor deze training via de onderstaande button. Je ontvangt direct na betaling een bevestiging.
 

bottom of page