top of page

Basistraining Pionierend Leiderschap voor organisaties

Samen met je medewerkers staan voor eenzelfde krachtige missie!

Glimlachende Vrouw

Jij bent een leidinggevende, directeur, bestuurder of HR professional die het verschil wil maken in de organisatie en ook een belangrijke bijdrage wil leveren aan de maatschappij. Je ziet om je heen dat externe veranderingen hard gaan maar het lijkt of je de grip op de interne organisatie verliest.  Je maakt je misschien zorgen om de toekomst. Je hebt te maken met een hoger ziekteverzuim of zelfs personeelstekorten. Met moeite vind je geschikte medewerkers. Het is lastig om de veranderingen bij te benen terwijl je toch steeds goed alle ballen in de lucht kon houden. Er wordt van jou als leider veel van je gevraagd. Met als gevolg dat pionieren en innovatieve veranderingen op de achtergrond raken.

 

Je wilt innovatief zijn en meegroeien met de tijd en voorbereid zijn op de toekomst, hoe onzeker die ook lijkt.

 

Regelmatig kom ik organisaties tegen die 20 tot 25 speerpunten hebben voor het nieuwe jaar terwijl 6 zo'n beetje de limiet is voor medewerkers die alle veranderingen zullen uitvoeren. Overbelasting, teveel stress en uitval liggen daarmee op de loer, niet alleen bij je personeel maar ook bij jou.

 

Je kunt dit scenario natuurlijk wel voorblijven. Dit kan door je pionierende kwaliteiten in te zetten en door medewerkers meer van betekenis te laten zijn in de visie en missie van de organisatie. Daarmee groeit de daadkracht van een organisatie en groeit ook de maatschappelijke waarde. 

 

Pionierend Leiderschap is een leiderschapsfilosofie die verandermanagers, innovatieve leidingevenden, directies en bestuurders ondersteunt om van betekenis te zijn in de organisaties van de toekomst. Hierdoor krijgen ze slagkracht bij transformatieprocessen en cultuurverandering.

  

Hoe zou het zijn als je vanuit rust, overzicht én inspiratie de toekomst positief tegemoet gaat? Dat vraagt onder andere kennis van transities in organisaties. Vanuit Pionierend Leiderschap maak je kennis met het fenomeen 'emergence' waardoor je anders naar de tijd gaat kijken waarin we leven. Niet langer vanuit een lineair perspectief maar vanuit de kracht van natuurlijke systemen. Ook is het belangrijk dat je weet hoe je stapsgewijs van hiërarchische structuren naar natuurlijke transities kunt gaan en wat dat betekent in jouw organisatie. Voor je het weet ben je enthousiast en heb je veel meer het idee dat je samen met je medewerkers op reis bent. Voor je het weet heb je een organisatie die klaar is voor de toekomst en sta je met je medewerkers gezamenlijk voor een krachtige missie.

 

Wil je hier concreet mee aan de slag? Dan is deze training zeker iets voor jou. 

 

Daarbij komt dat pioniers meestal mensen zijn die zelf het wiel uitvinden en in hun eentje werken. Terwijl het juist fijn is als je inspiratie bij elkaar vindt. Onder gelijkgestemden. Daarom is dit een training waarin je samen met andere pioniers aan de slag gaat. Je ontmoet elkaar en ontdekt hoe het ook anders kan. En wie weet vinden er ook nog eens interessante kruisbestuivingen plaats voor jouw organisatie.

 

Pionierend Leiderschap is een levens- en leiderschapsfilosofie die je weer in contact brengt met jouw oorspronkelijke creatieve intelligentie die bergen kan verzetten. En die creatiekracht heb je nodig als je gemotiveerd wilt blijven en focus wilt houden op jouw missie.

 

Waarom aan deze training meedoen?

  • Je maakt kennis met de 21 kenmerken van de pionierende leider van de toekomst;

  • Je ontdekt waar jij staat n.a.v. de persoonlijke pionierstest en waar jouw blauwdruk van succesvolle en impactvolle leiders aandacht vraagt;

  • Je doet kennis op van emergentie als transitieverschijnsel zodat je begrijpt hoe je makkelijker omgaat met verandering;

  • Je ontdekt hoe je als leider mee kan bewegen in deze transformerende tijd;

  • Je past de cultuur- en leiderschapscyclus toe op jouw organisatie;

  • Je gaat met een plan de deur uit voor de volgende stappen in jouw organisatie.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden, directies, bestuursleden, verandermanagers, HR- en beleidsprofessionals.

  

Aantal deelnemers

Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers per trainingsdag. 

 

Data 2023

Vrijdag, 3 mei

Tijdstip

Van 10:00- 16:00 uur

Waar

Deze training vindt plaats bij Seats2meet Amersfoort CS in Amersfoort. 

 

Investering

Deze training volg je voor € 749,- per persoon (exclusief BTW). Dit is inclusief koffie, thee, water en een heerlijk lunchbuffet. 

 

Aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 12.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze training? Klik op de button en schrijf je in. Je ontvangt direct na betaling een bevestiging.

bottom of page