top of page

Pioniers in dialoog

Neem een sterke en neutrale positie in en hef polariteit op!

Steungroep

De wereld van vandaag lijkt meer dan ooit gebaseerd op tegenstellingen. Gepolariseerde uitersten zie je terug in je werk door verhitte vergaderingen, veel ego(macht)strijd of doordat mensen je niet laten uitpraten of zelfs wegzetten en uitsluiten omdat jouw mening anders is. In de media worden mensen in talkshows met verschillende denkbeelden tegen elkaar opgezet. Het is het beeld waar je bijna dagelijks mee geconfronteerd wordt. Misschien wil jij geen deel meer uitmaken van de discussies die op social media de kop op steken omdat het steeds grilliger wordt? 

 

Zo langzamerhand meng je je niet meer in discussies en denk je dat het maar beter is om je mond te houden. Dat idee waar je mee rond loopt moet dan maar even wachten... of komt er nooit meer van. Of je zet de anderen ook maar weg als mensen die 'het' niet snappen.

Strijden tegen iets of juist je kop in het zand steken leidt onherroepelijk tot meer frustratie of zorgt er in het ergste geval voor dat je op termijn opgebrand raakt of in een burn-out of depressie terecht komt. Het stemt je somber omdat je zo die verbinding mist met mensen en juist open wilt staan voor een meer vervullende toekomst. En dat is erg pijnlijk! En dat is allemaal wel heel erg jammer omdat jij nu juist die andersdenkende bent die keihard nodig is voor de verandering in de wereld. Want de echte verandering komt juist van mensen die anders durven kijken, denken en voelen. En zij zijn meestal in de minderheid!

 

Dat kan anders

De pionier van de toekomst is iemand die vertrouwen geeft en inspireert. Het is niet iemand die anderen met een andere mening uitsluit. Angst en strijd inspireert nooit. Pionierend Leiderschap geeft het antwoord om weer terug te gaan naar verbinding en kracht. Wanneer je een positie kiest om elkaar te horen en begrip voor elkaar op te brengen kom je namelijk op een plek uit die vrij is van oordeel of strijd én zul je veel meer kunnen bereiken in het veranderen van de wereld. 

De echte pionierende leiders die we voor de toekomst nodig hebben, zijn mensen die een atmosfeer van compassie, vertrouwen en lichtheid kunnen bieden door hun aanwezigheid. Ik geloof dat mensen vriendelijker, zachter en wijzer kunnen zijn dan onze huidige samenleving ons vertelt. En natuurlijk is het logisch dat je gelijkgestemden opzoekt, maar laten we dat doen vanuit enthousiasme en vreugde, zonder dat die Spirit afhankelijk is van externe omstandigheden.

De Hopi Elders spreken bewust van de metafoor van het midden van de rivier waar je anderen tegenkomt. Het is niet aan de oevers van de rivier, niet links of rechts, maar de route in het midden die je stroomopwaarts laat gaan, samen met anderen. Het is een route die je in staat stelt om een moreel kompas te zijn voor anderen. De rivier toont je de weg en weet de richting. Je hoeft geen anderen te waarschuwen voor de gevaren op hun weg. De nadruk die jij legt is op het voorbeeld dat jij geeft, want door jouw acties inspireer jij anderen. 

In deze dialoog ontdek jij wat ervoor nodig is om een neutrale en sterke positie in te nemen en polariteit in gesprekken op te heffen. Je ontdekt hoe je een pionierend leider kunt zijn voor de toekomst door gebruik te maken van ieders potentieel. Tijdens deze dag maken we hier een begin mee en oefenen we met de middenpositie die altijd neutraal is en alle wijsheid in zich heeft.

Andersdenkenden komen met oplossingen voor de toekomst

Hoe zou het zijn als je met een groep mensen samen komt waar deze polariteit en grilligheid er niet is? Waarin de ruimte gevuld is met diepte, creatieve levenskracht en oprechte verbinding? Dat is een plek waarin je je open durf te stellen voor elkaar en je jouw kwetsbaarheid en kracht kunt laten zien. De wereld van de toekomst heeft pionierende leiders nodig die nieuwsgierig zijn en de verbinding met elkaar opzoeken. Mensen die alle kanten van een probleem aftasten, het probleem goed in beeld brengen en vervolgens met elkaar zoeken naar de best mogelijke oplossing.

 

Met name de pioniers met een afwijkende mening of een ander idee zullen met die oplossingen komen. Waarom? Omdat deze 'buitenbeentjes' nog denken en werken vanuit nieuwsgierigheid. Waar nieuwsgierigheid verdwenen is uit het maatschappelijk debat en er alleen maar stellig geredeneerd wordt is het een ego-strijd geworden. Deze houding houdt alle vernieuwing tegen. Ik durf zelfs te zeggen dat we elkaar heel hard nodig hebben omdat de vele vraagstukken in de maatschappij niet opgelost worden door degenen die het hardste roepen dat ze goed zitten, maar juist door de mensen die zich op de achtergrond al  hebben teruggetrokken. Omdat ze niet deel willen nemen aan het getouwtrek dat steeds feller wordt of bang zijn voor de reacties op hun 'andere' mening.

 

Ik haal je graag weer naar voren en rijk je een krachtig concept aan dat nieuw is én effectief voor meer impact met je idealen.

Wat de toekomst nodig heeft zijn pionierende leiders die met elkaar in dialoog gaan vanuit een nieuw concept

In ‘Pioniers in dialoog’ ontdek je als pionier en veranderaar hoe je eenheid en samenhang binnen een groep of team creëert. Dit is een proces waarbij de dialoog met elkaar verandert in een veld van nieuwsgierigheid, respect, betekenisgeving en potentieel. Het brengt een verschuiving teweeg van ons ‘ik’ naar een ‘wij’ als een nieuwe manier van samenzijn. 

Alle verschillende perspectieven smelten samen tot een levendige en samenhangende creativiteit. 

 

Collectieve betekenisgeving

Pioniers in dialoog is een collectieve betekenisgeving die ontstaat vanuit de ruimte die er tussen ons is- een ruimte met een intelligentie die groter is dan die van ieder van ons afzonderlijk. 

 

Het is een dialoog voor pioniers, leidinggevenden, buitenbeentjes, andersdenkenden, (cultuur)veranderaars, leden van communities en sociale ondernemers die hun werk willen transformeren en levend willen maken. Je leert de grondbeginselen in deze dag en ontdekt hoe je vanuit collectieve intelligentie een volgende stap kunt zetten voor de toekomst.

Je ontdekt hoe je dit concept ook toe kunt passen op je werk of in andere groepsverbanden, wanneer het spannend wordt. Je durft weer naar voren te komen met zelfvertrouwen en respect voor ieders opvatting. Deze aanpak kan ook heel goed worden gebruikt bij zelfsturende of zelforganiserende teams in organisaties. Pioniers in Dialoog zorgt ervoor dat je organisatie floreert op een natuurlijke manier. 

Data 2023

Vrijdag, 16 juni van 10:00- 16:00 uur

Donderdag, 21 september van 10:00- 16:00 uur

Waar

Dit event vindt plaats bij Seats2meet Amersfoort CS in Amersfoort. 

Aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 12.

 

Neem  nu deel met introductiekorting

Deze training volg je voor € 247,- per persoon (exclusief BTW). Dit is inclusief koffie, thee, water en een heerlijk lunchbuffet.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze dag? Ga naar de button en schrijf je in. Je ontvangt direct na betaling een bevestiging.

bottom of page