Spiral Dynamics en Pionierend Leiderschap

Versterk jouw leiderschap in deze training van 1 dag!

Ontdek jouw drijfveren en waarden en hoe deze tot uiting komen in jouw persoonlijk leiderschap, communicatie en gedrag.

Hoe laat jij zien wat jij belangrijk vindt? Waarom reageer je verschillend op mensen? Wat zijn jouw drijfveren en handel je daarnaar? Hoe ontwikkel jij jezelf en welke logische stappen zet je daarbij? Wat heb je daarvoor al in huis en waar zitten eventuele valkuilen? Belangrijke vragen die je jezelf als leider wellicht regelmatig stelt.

Om de dynamiek tussen mensen in teams en in organisaties te begrijpen, dienen we - voorbij gedachten en het gedrag - te kijken naar de onderliggende drijfveren van waaruit gedachten en gedrag van mensen voortkomen. Elk mens is gemotiveerd, alleen niet voor dezelfde dingen. Veel conflicten, onbegrip en frictie in organisaties ontstaan omdat we de verwachting hebben dat anderen dezelfde motivaties en drijfveren hebben als wijzelf. Dat is in de meeste organisaties zeker niet het geval en ook niet noodzakelijk; ook mensen met heel verschillende motivaties en drijfveren kunnen goed samenwerken als er maar overeenstemming is over de richting en er een helder, gezamenlijk doel is. 

Spiral Dynamics is een evolutionair ontwikkelingsmodel dat inzicht geeft in menselijke ontwikkeling en veranderprocessen. Kennis van Spiral Dynamics is waardevol om grip te krijgen op je eigen veelzijdige behoeften (waarden en drijfveren) maar ook van individuen, teams, organisaties en de samenleving en om deze optimaal en effectief op elkaar af te stemmen. 

Wat geeft de training je?

Tijdens deze training (inclusief uitvoerig persoonlijk waardeprofiel t.w.v. € 79,-) krijg je inzicht in:

 • welke waarden op dit moment van jouw leven belangrijk voor je zijn;

 • welke kwaliteiten verbonden zijn aan jouw waarden;

 • waarom jij tot andere keuzes komt dan anderen;

 • aan welke waarden jij je ergert en die je vaak herkent in mensen waar je niet goed mee

  kunt opschieten;

 • welk gedrag je vertoont wanneer je onder druk staat;

 • welke waarden je meer terug wilt zien, in jezelf en in jouw omgeving;

 • welke complexiteit van werkzaamheden je goed aan kunt en welke niet;

 • in welke (werk)omgevingen je wel en niet tot bloei komt en je thuis voelt;

 • hoe jij je verhoudt tot de samenleving en welke veranderingen je daarin het liefst ziet. 

 

 

 

 

 

"Problemen kunnen niet opgelost worden op hetzelfde niveau van denken waarop ze zijn gemaakt." 

 

-Einstein

Wie begeleid deze training?

Ik ben Carla de Ruiter en ik ben gecertificeerd Spiral Dynamics trainer. Ik ben opgeleid door Chris Cowan, een van de grondleggers van Spiral Dynamics. Al vele jaren heeft dit gedachtegoed mij geraakt en ik leer telkens weer meer over de complexiteit die Spiral Dynamics in zich heeft. Ik werk graag met leiders, pioniers en teams vanuit deze methode omdat het een waardevolle aanvulling is bij de ontwikkeling van (persoonlijk) leiderschap.