OVER MIJ

Ik ben Carla de Ruiter, leiderschapscoach, ontwikkelaar en trainer Pionierend Leiderschap en hoofdredacteur van Pioniers Magazine. Sinds 2007 ben ik eigenaar van Decide2develop, mijn bedrijf waarin transformatie de boventoon voert. Daarnaast ben ik (mede)oprichter en (mede)eigenaar van Servant-Leadership Solutions 

Ik ben een pionier en leider met impact en lef. Dat is niet van de ene op de andere dag gekomen. Ik heb een achtergrond als creatief therapeut waardoor ik al vroeg leerde denken in mogelijkheden in plaats van in belemmeringen. Mijn creatieve geest zorgt ervoor dat ik voor een probleem meerdere keuzes heb. 

Hoe kreeg ik impact en invloed als leider?

Ik werkte jarenlang als manager en adviseur in zorgorganisaties en bij justitie. Het viel mij altijd op dat ik als vrouwelijke leidinggevende anders behandeld werd dan mijn mannelijke collega's. Ik moest echt moeite doen om met eenzelfde inzet als mijn mannelijke collega's hetzelfde gedaan te krijgen. Veel van mijn vrouwelijke collega's zag ik dingen voor elkaar krijgen via (seksuele) manipulatie. Soms subtiel, soms opvallend. Dat wilde ik vooral niet. Ik wilde dat mijn kennis en ervaring betekende dat ik een goede leider zou zijn die impact heeft. Dat lukte mij uiteindelijk door ongebruikelijke paden te bewandelen. De machtsstructuren die vaak aanwezig zijn in organisaties, ik had er niet zoveel mee en heb altijd gezocht naar nieuwe manieren van leiderschap die passend zijn in de huidige tijd. 

Cultuurverandering

Ik heb een grote interesse voor verandering van cultuur. Ik zag dat ik beïnvloed ben door mijn biologie als vrouw, maar ook door de cultuur en historie. "Wie ben ik als mens?" en "Wat kan ik bijdragen aan deze wereld?" zijn de vragen die ik als jong meisje al regelmatig aan mezelf stelde. Ik kreeg er gaandeweg antwoord op. Ondanks alle twijfels en onzekerheden die ik in mijn leven heb gehad, ben ik al jaren een tevreden en gelukkig mens. 

Ontwikkelaar Pionierend Leiderschap

Ik ben opgeleid door vele internationale bekende cultuurveranderaars. Elizabeth Debold is een belangrijk voorbeeld voor mij geweest. Ik volgde internationale trainingen bij haar op het gebied van leiderschap en vrouwenontwikkeling. Door haar ben ik niet alleen meer te weten gekomen over mijn vrouw zijn, maar ook over mannen. Mijn wereld veranderde drastisch in positieve zin door de inzichten die ik van haar heb geleerd. Ik leerde van haar de 3 niveaus van Eros kennen en hoe dit in ons als mens doorwerkt. Het werd de basis voor mij van Pionierend Leiderschap. Momenteel schrijf ik een boek over Pionierend Leiderschap zodat mijn ervaring en kennis over het pioniersschap en het leven zelf met elkaar verweven zijn en een nieuwe stap inluidden in wie we kunnen zijn als mens. 

Ook ben ik Spiral Dynamics trainer en opgeleid door Chris Cowan, een van de grondleggers ervan. Spiral Dynamics is een wetenschappelijke studie die inzicht geeft in hoe wij als mens denken en hoe wij onze waarden ontwikkelen, dat wat wij belangrijk vinden in het leven. 

Meer dan 1 missie

Ik ben zelf een multipotentialite, iemand met vele interesses en ambities. Het is mijn nooit gelukt om maar 1 missie te hebben. Het is mij wel gelukt om al mijn creatieve ambities en mijn denken in mogelijkheden in te zetten voor iets groters dan ikzelf en daarbij gefocussed te blijven. Ik ben altijd meeveranderd als ik zelf transformeerde als mens. Ik wijk graag van de gebaande paden af en voor een bedrijf is het zo op het eerste gezicht niet handig om telkens van doelgroep of missie te veranderen. Juist dit fenomeen heb ik me eigen gemaakt en ik ben altijd de rode draad blijven zien. Ik heb ontslag genomen van een goed betaalde managementbaan om mijn idealen te kunnen vormgeven en de wereld daar mooier van te maken. Ik sluit nooit compromissen meer omdat ze anders afbreuk doen aan wie ik ben. Om dat te kunnen moest ik zelf eerst helemaal vrij zijn van alle angsten, conditioneringen en belemmeringen, oude overtuigingen in mijzelf die wilden vasthouden aan zekerheid of afhankelijkheid. Ik kan nu zeggen dat ik hier veel in geinvesteerd heb door opleidingen te volgen en vele spirituele paden te hebben bewandeld. Spiritual Response Therapy is daar 1 van, maar er waren er veel meer. 

Als jij idealen of een droom hebt om iets te veranderen in de wereld, help ik je daar graag bij!

Meer weten over mij? Ga dan naar www.carladeruiter.nl